MEER DAN 60 JAAR DE BOUWLEVERANCIER

Het is 1955, het jaar waarin de Bodegraafse ondernemer in artikelen voor vakmans- en kluswaren, Theo van Bunningen, besluit als eerste en enige ondernemer dragers voor betonbouw en bekistingen op de Nederlandse markt te brengen. Van Bunningen noemt zijn bedrijf Envo-FIX: de ‘Eerste Nederlandse Verhuur en Verkoop Onderneming van FIX-dragers’.

Dat zijn pioniersgeest hem geen windeieren legt, blijkt al snel. Verkocht Van Bunningen eerst zijn waar nog gewoon vanuit zijn eigen huis, groeit het bedrijf in zo’n hoog tempo dat hij een jaar later personeel in dienst kan nemen en er zelfs een nieuw bedrijfspand wordt gebouwd aan de Willem de Zwijgerstraat. Vanaf die plek in het dorp blijft zijn bedrijf groeien. Deze groei van Envo-FIX kenmerkt zich vooral door de kernwaarden die het bedrijf vanaf dag één borgt in zijn relaties met klanten. Onafhankelijkheid en maatwerk, goede service en professioneel advies, en bovenal: kwaliteit en klantvriendelijkheid. Theo van Bunningen groeide met deze visie op ondernemen uit tot een suc- cesvolle en markante speler in de bouwwereld, die in Nederland niet onopgemerkt bleef. Zo lauwerde de Kamer van Koophandel hem in 1995 bij zijn 40-jarig jubileum met de Gouden Speld, een prestigieuze on- derscheiding voor succesvolle ondernemers. Succes was voor Van Bunningen niet uitsluitend gelegen in zakelijke waarden. Een van de voornaamste sleutels tot zijn succes kende hij bovenal toe aan wat voor hem het allerbelangrijkste was: familie. In 1984 nam zijn dochter Monique Versloot-Van Bunningen het bedrijf met verve over tot aan het jaar 2002, toen haar eigen zoon Arthur Versloot ook toetrad tot Envo-FIX.

Tot op heden is hij nog met veel passie, commitment en vooral plezier algemeen directeur.

De visie van Theo van Bunningen schrijft met drie generaties aan het roer inmiddels geschiedenis, en is daarmee ook onderdeel van de toekomst van de Nederlandse betonbouwindustrie. Vooraanstaande klanten kiezen immers na 60 jaar niet voor niets nog steeds voor familiebedrijf Envo-FIX om hun grote projecten te realiseren: de bouw van de Nederlandsche Bank, de ontwikkeling van de Tweede Maasvlakte, de aanleg van Betuwelijn en zelfs Wembley Stadium behoren inmiddels tot het portfolio. Het verhaal van Envo-Fix voer onlangs zelfs de Grote Oceaan over. In 2012 werd een grote Australische prefabfabrikant een nieuwe afnemer, nadat een klant zijn goede ervaringen die het heeft met Envo-Fix, met enthousiasme deelde. En vaart het verhaal Envo-FIX als waar familiebedrijf ook dit jaar, na het 60-jarig jubileum verder de toekomst in? In 2014 werd de dochter van Arthur geboren, Anna Versloot. Over haar zegt Arthur: ‘Een vierde generatie aan boord van het bedrijf van mijn opa Theo van Bunningen, zijn achterkleindochter? Tja, dat zou hij geweldig hebben gevonden. En wie weet. De zekerheid van een warm nest met passie voor het vak, die krijgt ze in ieder geval mee.’

kwaliteitsproducten kwaliteitsproducten

persoonlijke service persoonlijke service

hollands familiebedrijf hollands familiebedrijf